Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”Jag krishanterar så mycket att jag inte hinner med annat”

Publicerad: 13 januari 2016, 14:03

Bråda dagar för Kommunals kommunikationschef.

Foto: Montage/Andreas Elgstrand.

Aftonbladet avslöjar skandaler inom fackförbundet Kommunal. Bland annat har deras krog hyrts ut för porruppträdanden. Krishanteringen pågår för fullt. "Det är för akut just nu", säger den pressade kommunikationschefen till Resumé.


Ämnen i artikeln:

KommunikationsstrategiKrishanteringAftonbladetKrisKriskommunikationKommunalKommunikationschefKommunikation

Kommunal har som policy att motverka prostitution och sexhandel och har tidigare drivit kampanjer för porrfilmsförbud på hotell. Aftonbladet avslöjar idag att förbundets lyxkrog Metropol Palais drar in pengar på porrshower. Enligt tidningen har förbundet gått minus 320 miljoner kronor på att driva krog- och konferensverksamheten Lyran, som den kallas.

Pengar ska även ha gått till styrelseledamöters lyxresor, samt att förbundets toppar fått nyttja fackets ö på semester – utan att betala en krona.

Kommunal, som företräder de lågavlönade, har haft en intensiv onsdag. Men förbundet är inte redo att prata om hur de hanterar krisen – ännu.
– Jag krishanterar så mycket att jag inte hinner med annat, säger Kommunals kommunikationschef Karin Hagman när Resumé når henne.

Hur hanterar ni det här?
– Jag sitter med ledningen i samtal hela dagen. Jag kan inte prata om det just nu.

Har ni anlitat kriskonsulter?
– Det är för akut just nu. Men du får gärna återkomma längre fram.

På Kommunals pressjour säger man:
– Vi är mitt uppe i det. Det är alldeles för tidigt att prata om det. Krishantera är något vi gör hela tiden under dagen.

Under dagen har Kommunal bland annat haft en chat igång för att svara på frågor om Aftonbladets uppgifter.

Karin Hagman tillträdde som kommunikationschef förra sommaren, med uppgiften att driva organisationens varumärkesarbete. Kommunals fackförbund har cirka en halv miljon medlemmar.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.