Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”Jag skrattade så jag skrek”

Publicerad: 13 december 2011, 11:52

Mona Sahlin häpnade över Anders Borgs citatstöld.

Foto: Resumé och pressbild.

Finansminister Anders Borg använde Mona Sahlins klassiska citat ”Det är häftigt att betala skatt”. Nu kommenterar den tidigare S-ledaren ”stölden”. – Jag skrattade så jag skrek när jag såg att han hade gjort det, säger Sahlin i SVT:s Gomorron Sverige.


Ämnen i artikeln:

Anders BorgMona Sahlin

För två veckor sedan intervjuades Anders Borg av SVT:s Kulturnyheterna om bokmomsen. Då svarade han med Mona Sahlins bevingade uttalande.

– I grund och botten är det så att det är häftigt att betala skatt om man vill ha en välfärdsstat, sa Borg.

”Det nya arbetarpartiet” Moderaterna har tidigare plagierat S-uttryck och kampanjer, och nu kommenterar Mona Sahlin den senaste ”stölden”.

– Under alla år som jag rest runt i skolor har det stått ungmoderater med elaka knappar och flygblad med texten att det inte alls är häftigt att betala skatt. Nu får de bränna flygblad på MUF-kontoret, sa Mona Sahlin i SVT:s Gomorron Sverige enligt Expressen.

Mona Sahlin uttalade sig även om Sofia Arkelstens ”groda” om att Moderaterna var med och genomförde fri och lika rösträtt.

– Det blir lätt parodiskt när moderater nu vill tvätta bort sin historia och sina ideologiska grunder, säger hon i SVT.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Anders BorgMona Sahlin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.