Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Jag tar inte åt mig"

Publicerad: 8 februari 2011, 09:42

Efter valet lämnade han sitt jobb som partisekreterare för Moderaterna. Men redan två veckor senare blev Per Schlingmann utsedd till statssekreterare hos Fredrik Reinfeldt, med ansvar för regeringens kommunikation. I en exklusiv intervju med Resumé berättar han om sitt nya jobb.


Per Schlingmann i stor intervju i veckans nummer av Resumé. Foto: Sören Andersson.

När Per Schlingmanns nya tjänst tillkännagavs i höstas sade vissa att han närmast kunde liknas vid en propagandaminister. Nu, ett par månader senare, ger han sin bild av det epitetet.

– Jag har levt med det i flera år. Jag har livaktigt försökt delta i den politiska debatten även som partisekreterare. Men jag betraktas ofta bara som en kommunikatör eller det är andra begrepp som används. Men jag tar inte åt mig av det, säger Per Schlingmann.

Hans nya tjänst är någonting nytt inom svensk politik. Tidigare var Per Schlingmann avlönad av sitt parti. Nu är det istället skattebetalarna som står för hans lön. Men han känner ingen osäkerhet inför vad det nya jobbet innebär.

– Jag har en annan roll. Min roll är att agera för regeringen, koordinera regeringens kommunikation, se till att utveckla regeringens dialog och öka öppenheten. Det är en annan roll, en annan uppdragsgivare och ett annat jobb. Det finns massor som jag inte kan göra som jag gjorde tidigare. Men jag kan också göra saker nu som jag inte kunde tidigare. Det handlar inte om att vi försöker göra saker i regeringskansliet som tidigare gjordes i partiet, säger han.

Läs hela den exklusiva intervjun med Per Schlingmann i veckans nummer av Resumé som kommer ut idag.

Janne Sundling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.