Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Jag vill se mer av min familj"

Publicerad: 9 september 2008, 07:57

Staffan Dopping avgår först vid årsskiftet. Han slutar av familjeskäl: – Jag har en fru och tre barn, det äldsta tio, som jag vill se mer av. Det har varit roliga men tuffa år i försvaret, säger han till Resume.se.


Staffan Dopping. Foto: Isabelle Ödesjö.

I går berättade Staffan Dopping för arbetskamraterna på informationsstaben och cheferna i högsta försvarsledningen att han vill sluta efter tre år. ­

– Det var väl inga glada miner precis, men jag fick stor förståelse för mitt beslut. Det har varit slitsamma år och jag vill inte längre låta familjelivet ta stryk. ­ Jag har betalt för att vara tillgänglig dygnet runt. Det har varit långa dagar och mycket telefonsamtal på kvällar och helger.

Staffan Dopping har lett ett förändringsarbete i riktning mot ökad öppenhet, publicering i egna kanaler på webben och ett nytt sätt att marknadsföra försvarsmakten.

– Förändringsarbetet har tagit mycket kraft, men jag uppfattar det som att vår strategi och våra principer har starkt stöd inom hela försvaret. Vi arbetar mycket mer utåtriktat.

Efter nyår vill Staffan Dopping gärna ha ett nytt informationsjobb:

– Jag har lärt mig mycket och fått smak för informationsarbetet. Jag vill gärna ha ett exekutivt informationsarbete, helst i en lite mindre verksamhet med färre resor.

Längtar du inte tillbaka till programledarjobbet och journalistiken? ­
– Kanske kan jag tänka mig återvända till etermedia som frilans när jag blir ännu äldre.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.