Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Jimmie Åkesson engagerar överlägset bäst i mars

Publicerad: 4 april 2022, 10:09

Jimmie Åkesson är mest populäre partiledaren på Twitter just nu.

Foto: Pressbild.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson går om Ebba Busch och är just nu bäst bland partiledarna på att engagera på Twitter. Detta enligt siffror som har tagit fram på uppdrag av Resumé.


Ämnen i artikeln:

Jimmie ÅkessonSverigedemokraternaEbba Busch ThorKristdemokraternaTwitterValet 2022

Om sex månader är det val i Sverige. För att göra en löpande temperaturmätare på hur väl partiledarna och riksdagsledamöterna engagerar i sociala medier har Resumé bett Meltwater att löpande ta fram en analys. 

I mars är det tronskifte på toppen. Efter att Kristdemokraternas Ebba Busch varit bäst på att engagera på Twitter under årets första månader tar Jimmie Åkesson nu hennes plats. Trots att han twittrat sparsamt har han fått flest retweets och lajks.

Förutom att förfasa sig över dieselpriser har han bland annat lagt in en post med Ukrainas flagga, där han är citerad: ”Det är tid för enighet och allvar”. Han twittrar att Sverigedemokraterna står eniga med det ukrainska folket och att partiet fördömer den ryska aggressionen.

Uppenbarligen har det lönat sig att vara snabb med ett tydligt ställningstagande. 

Här är hela listan:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.