Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

JKL-debacle om Gotlandsfärjan

Publicerad: 18 februari 2013, 13:52

Destination Gotlands färja och Anders Björck.

Foto: Pressbild/Resumé.

Anders Björcks debattartikel i Gotlands Allehanda mot statliga Gotlandsfärjor har väckt debatt. Men inte om själva sakfrågan. Artikeln pekas nämligen ut som en JKL-produkt med Rederi AB Gotland som uppdragsgivare.


Ämnen i artikeln:

JKL

När förre M-politikern och JKL-konsulten Anders Björck skrev sin debattartikel mot statliga färjor till ön var det många som höjde på ögonbrynen. Han har till synes ingen som helst koppling till Gotland, men hade ändå en bestämd åsikt i frågan om statliga färjor till ön.

Enligt källor till Gotlands Allehanda och Gotlands Tidningar är debattartikeln skriven av JKL, på uppdrag av Rederi AB Gotland som kör färjorna i dagsläget.

Affären har blivit en följetong i de båda tidningarna. Artiklarna handlar inte om sakfrågan, utan om debattartikelns hemvist och motiven bakom. En högt uppsatt källa till Gotlands Tidningar påstår att han blev erbjuden att skriva under samma text som Anders Björck fick publicerad.

– Det tog inte lång stund innan jag fick ett mejl med ett förslag till debattartikel som jag bara behövde skriva under. Men jag tackade nej. Inte långt därefter dyker Anders Björcks debattartikel upp, och det är exakt samma artikel som jag fick erbjudande om att skriva under, säger exilgotlänningen till tidningen.  

Enligt uppgift är det Mats Bergstrand, tidigare redaktör för DN Debatt och numera JKL-konsult, som kom med frågan.  Men både han och Anders Björck förnekar upplägget.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

JKL

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.