Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

JKL får nytt förtroende av Swedbank

Publicerad: 11 mars 2009, 09:25

Pr-byrån JKL:s, så kallade retaineravtal, med Swedbank sades upp av förra vd:n Jan Lidén. Men byrån kommer att få nytt förtroende, enligt koncernkommunikationsdirektören Thomas Backteman.


Ämnen i artikeln:

SwedbankJKL

Thomas Backteman. Foto: Swedbank

Resume.se har tidigare skrivit om relationen mellan Swedbank och byrån JKL. När finanskrisen utbröt fick bankens dåvarande ledning rådet av byrån att ligga lågt, eftersom krisen sannolikt skulle blåsa över.

Ett råd som fick hård kritik av bankens interna informationspersonal. Under krisen tillsattes också konsulten Thomas Backteman som ansvarig för kommunikationen. Han utsågs senare koncernkommunikationsdirektör av bankens nya vd Michael Wolf.

Swedbanks avgående vd Jan Lidén sa upp JKL:s retaineravtal innan han avgick.
– Det var för att den nya vd:n skulle ha möjlighet att själv välja samarbetspartner. Vi kommer att fortsätta jobba med JKL. Det är en av våra mest betrodda partners och vi kommer att sluta ett nytt avtal med JKL, säger Thomas Backteman.

Fotnot: Ett retaineravtal reglerar en fast månadsersättning till byrån.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

SwedbankJKL

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.