Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

JKL-grundaren tilldelas orden

Publicerad: 17 mars 2015, 08:45

Anders Lindberg och Order of the Crown

Foto: Andreas Elgstrand

(UPPDATERAD) Anders Lindberg är svenske kronprinsen Daniel Westlings rådgivare sedan 2006. JKL:s grundare är också nära vän till den rumänska kungafamiljen, som saknar formell ställning, och sitter även med i det kungliga rådet. Nu tilldelas han orden Commander of the Crown vid rumänska ambassaden i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

JKLAnders Lindberg

Rumäninen är republik och kungafamiljen saknar formell ställning. Efter några år i exil under den kommunistiska diktaturen återfick ex-kungen Michael sitt rumänska medborgarskap 1997. Familjen respresenteras av ex-kungens dotter Margarita av Hohenzollern-Sigmaringen som Anders Lindberg lärde känna henne för några år sedan. JKL-grundaren sitter också i Rumäniens kungliga råd och har även verkat som informell rådgivare till familjen.

– De träffades för några år sedan. Anders har gett goda informella råd och har gjort ett starkt intryck på familjen. De bjöd inom honom och i dag står han nära familjen, säger Rumäniens ambassadör i Stockholm Raduta Matache till Resumé.

Commander of the Crown är den tredje klassens order av totalt fem.  

– Det är inte den allra högsta orden, men det är väl skojigt. Det är klart att jag är stolt. Det är inte varje dag man får en sådan här utmärkelse, säger Anders Lindberg till Resumé.  

Orden kommer att delas ut vid en ceremoni på rumänska ambassaden i Stockholm den 16 april. Anders Lindberg understryker att utmärkelsen inte har professionella motiv.
– Det finns inga kommersiella kopplingar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

JKLAnders Lindberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.