Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

JKL hanterar HQ:s kris

Publicerad: 1 september 2010, 08:19

Pr-byrån JKL hjälper HQ bank med krishanteringen. Notan ligger hittills på runt 6 miljoner kronor, skriver Dagens Industri.


Ämnen i artikeln:

JKL

Maria Grimberg, vd JKL. Foto: Tero Marjamäki.

I veckan har HQ:s kollaps varit förstasidestoff i landets ekonomipress. Sedan i våras har det varit känt att banken har lidit stora förluster på grund av en kraftigt övervärderad tradingportfölj som innehöll mycket stora risker.

Sedan i maj har två team från JKL, ledda av grundaren Anders Lindberg och vd:n Maria Grimborg, jobbat med att försöka rädda bankens varumärke och renomé, skriver Dagens Industri.

Enligt tidningens uppskattning har de två teamen fakturerat 250 000 kronor vardera per vecka och avtalet har legat på en veckobasis. Totalt blir det runt sex miljoner kronor som HQ hittills har betalat till JKL.

Efter helgens likvidation har arbetet styrts om till att maximera öppenheten gentemot aktieägarna och de berörda myndigheterna.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

JKL

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.