onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

JKL in i Handelshärvan

Publicerad: 2 maj 2013, 06:13

Anders Lindberg, grundare av JKL.

Foto: Andreas Elgstrand.

Pr-byrån JKL har anlitats av Handelshögskolan i samband med Dagens Industris granskning som tvingade Justin Jenk, vd:n för Handelshögskolans chefsutbildningsföretag IFL, att lämna sin post.

Ämnen i artikeln:

JKLHandelshögskolan

MH

Magnus Helander


I måndags meddelade Handelshögskolan att IFL:s vd Justin Jenk lämnar sin post efter DI:s avslöjande om hans grekiska insiderböter.

Mitt under stormen anlitade Handelshögskolan JKL och dess grundare Anders Lindberg, uppger DI. Handelshögskolans kommunikationsdirektör Carina Aspenberg svarade initialt, i torsdags, att Handels inte kände till den grekiska insiderboten, och att det inte fanns någon anledning ”att tro att det fanns fog för anklagelserna”.

Efter att JKL trätt in i handlingen kom dock Carina Aspenberg med ett helt annat besked dagen efter:

– Vi kände till den grekiska legala frågan i samband med rekryteringen och enligt våra uppgifter är ärendet avskrivet per augusti 2012, sa hon till DI då.

Vem eller vilka som ska ha blivit informerade i samband med rekryteringen är dock oklart, uppger DI.

Carina Aspenberg har hävdat att Handelshögskolans rektor Rolf Wolff har papper som visar att Justin Jenk är frikänd, men några sådana dokument har  inte visats upp. Varför Handelshögskolan ändå tvingade Justin Jenk att lämna sin post är oklart. Handelshögskolan menar att det beror på att utredningen visat på ”saker” som inte var kända tidigare, men man vill inte svara på vad det rör sig om.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev