Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

JKL knyter till sig Peter Benson

Publicerad: 27 november 2012, 07:46

Peter Benson

Foto: Dagens Industri

Börsredaktören Peter Benson blir kollega med Göran Persson sedan han värvats till pr-byrån JKL:s finansiella team.


Ämnen i artikeln:

Göran PerssonPeter BensonJKL

Peter Benson är för allmänheten mest känd som börsskribent i spalterna på de stora affärstidningarna. Han har skrivit analyser och artiklar kring börsen och makroekonomi för Dagens Industri, Börsveckan, Placera.nu och den senaste tiden har vi kunnat läsa Peter Bensons analyser i Svenska Dagbladet.

I mars lämnade Peter Benson rikskapitalbolaget Traction som han själv startade. Nu blir börsredaktören konsult på JKL och därmed kollega med bland annat den förre statsministern Göran Persson.

– Sedan jag slutade på Traction har jag drivit olika projekt och testat rådgiveriet. Jag tyckte att det var spännande och nu ser jag fram emot att utvecklas som konsult, säger Peter Benson till DI.

Han börjar efter årsskiftet och blir en del av JKL:s finansiella rådgivningsteam på 15 personer. Peter Benson ska jobba med finansiell kommunikation vid exempelvis transaktioner och börsintroduktioner.

– Vi befinner oss i skärningspunkten mellan näringsliv, politik, medier och opinionsbildning. Det är arenor som Peter Benson kan. Han är också väldit entreprenöriell och kan ta vårt erbjudande till nya nivåer, säger Anna Grönlund Krantz byråchef på JKL till DI.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.