Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

JKL-konsult blir vice vd för Nobel Media

Publicerad: 16 augusti 2013, 08:00

Foto: Pressbild.

Laura Sprechmann har idag utsetts till vice vd för Nobel Media, vilket är ett bolag som har till uppgift att förvalta och utveckla medierättigheter kopplade till Nobelpriset. Hon kommer närmast från en roll som seniorkonsult JKL, där hon har arbetat med strategisk kommunikationsrådgivning. Laura Sprechmann har också ingått i JKL:s ledningsgrupp.


Ämnen i artikeln:

Nobel MediaJKLMattias Fyrenius

Laura Sprechmann blir vice vd för Nobel Media och ansvarig för sfärens partnersamarbeten.

–  Nobelpriset har en unik och närmast mytomspunnen aura kring sig i  Sverige och världen. Möjligheten att arbeta med att göra Nobel och  Nobelsfärens olika verksamheter än mer tillgängliga i olika former låter  som något av ett drömuppdrag för mig, säger Laura Sprechmann i en  kommentar.

Hon tror också att med tajmingen är perfekt med tanke på alla planer som Nobel har för närvarande.

Nobel  Media satsar just nu ambitiöst på att vidareutveckla de verksamheter  som under årens lopp byggts upp kring Nobelpriset som: konserter,  konferenser runtom i världen, tv-produktioner och digitala verksamheter.  

Nobelsfären har också påbörjat arbetet med ett nytt Nobel Center, vilket ska stå färdigt 2018.
–  Aktivitetsnivån kommer vara hög de närmsta åren. Här kommer Laura med  hennes bakgrund bli en oerhört värdefull tillgång för oss, säger  Mattias Fyrenius, vd på Nobel Media i en kommentar.

Laura Sprechmann  har inte bara ett förflutet som seniorkonsult på JKL och medlem i  bolagets ledningsgrupp, utan har också varit verksam som chef för  formatutveckling på Meter Film & Television.

Laura Sprechmann är född i Tyskland, men uppvuxen i Costa Rica och Uruguay.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.