Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

JKL krishanterade kvittoskandalen

Publicerad: 21 november 2013, 14:00

Bertil Rignäs, fd. vd på Bostadsbolaget.

JKL kallades in för krishantering i samband med Uppdrag Gransknings program om Bostadsbolagets förre vd Bertil Rignäs. För arbetet fakturerade byrån 145 000 kronor.


Ämnen i artikeln:

Bertil Rignäs

Bertil Rignäs tvingades lämna posten som vd för det kommunala bostadsbolaget i Göteborg efter Uppdrag Gransknings avslöjande om kvittofusk i samband med fastighetsmässan i Cannes.

I dag avslöjar GT att pr-byrån JKL kopplades in redan när SVT-programmet begärde ut kvittona. Krishanteringen sköttes av den förra moderata kommunpolitikern Henrik Nilsson, numera konsult på byrån. För arbetet fakturerades 145 000 kronor.

Det visar sig också att byråns råd till Rignäs var att inte ställa upp på en intervju i programmet, utan istället svara på frågor via mejl. Ett förfarande som strider mot Bostadsbolagets policy om transparens och öppenhet.
– JKL förespråkade mejl. Tillsammans tog man beslutet att sköta det så, säger bolagets kommunikationschef Inger-Lena Bennman till GT.  

Med facit i hand tycker hon att det var ett felaktigt beslut.
– Att bara svara via mejl skyddade ju honom inte. Tvärtom, så blev han extremt exponerad.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Bertil Rignäs

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.