lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

JKL-vd:n toppar pr-branschens löneliga

Publicerad: 19 november 2018, 14:11

Maria Grimberg fick ett rejält inkomstlyft under fjolåret.

Foto: Montage (Andreas Elgstrand)

JKL:s vd Maria Grimberg drar in mest pengar bland de högsta cheferna i pr-branschen. Det visar Resumé lönekartläggning. Hela listan över 130 pr-chefer kan du ta del av på Resumé Insikt.

Ämnen i artikeln:

PR-ByråerLöneligan

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Nyligen genomförde pr-byrån Westander en lönekartläggning som byggde på personalkostnader per anställd bland Precis 28 medlemsföretag, byggt på pr-byråernas bokslut. JKL hamnade högst upp på listan med 1,4 miljoner i genomsnittlig personalkostnad. Genomsnittsbyrån hade 836 tkr i personalkostnader per anställd.

JKL, byrån som grundades 1985 när Anders Lindberg, Anders Kempe och Bo Jansson jobbade vidare efter Moderaternas valrörelse har vid sidan av Kreab varit med och byggt upp den svenska pr-branschen. Byrån, där bland annat Göran Persson och Eva Hamilton jobbar, minskade personalstyrkan från 48 till 36 i medeltalet anställda under fjolåret.

Med 6,9 miljoner kronor i förvärvsinkomst för 2017 är Maria Grimberg, den överlägset mest välbetalde pr-chefen.

– Detta är en engångseffekt som relaterar till försäljning ur ett långsiktigt ersättningsprogram så ingen löneförändring, skriver hon i ett sms till Resumé.

Det här är en del av en större lönekartläggning, som finns i sin helhet på Resumé Insikt. Där har vi samlat lönerna för 130 vd:ar, ägare och grundare i pr-branschen. För att ta del av hela listan behöver du teckna en prenumeration på Resumé Insikt.

Prova Resumé Insikt i 30 dagar

Är du redan prenumerant? Logga in här!

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev