Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

JKL vinnare – oavsett valutgång

Publicerad: 6 februari 2014, 11:39

Agneta Dreber, Göran Persson och Olle Wästberg i Nybyggarkommissionen.

Foto: Nybyggarkommissionen

JKL:s vd Anders Lindberg initierade Nybyggarkommissionen, som ska lösa bostadsbristen. Göran Persson, Olle Wästberg och Agneta Dreber är inkopplade i pr-projektet som nu får presentera sin utvärdering för bostadsministern Stefan Attefall och S bostadspolitiska talesperson Veronica Palm.


Ämnen i artikeln:

Göran PerssonOlle WästbergJKLAnders Lindberg

Nybyggarkommissionen ”pappa”  är JKL:s Anders Lindberg, som raggat ihop fem miljoner kronor  från NCC,  Nordea och Tyréns.

Målet är att lyfta bostadsfrågan som valfråga och få fart på regeringen. Den 20 februari presenteras utvärderingen – och såväl bostadsministern som S bostadspolitiska talesman har meddelat att de kommer att vara på plats.

– Att ha både bostadsministern och skuggbostadsministern närvarande för att ta emot förslaget och diskutera det, borde vara ett gott betyg för initiativet Nybyggarkommissionen, säger Anders Lindberg till Resumé.

Nybyggarkommisionens kommissionärer
Göran Persson, tidigare statsminister, är i dag JKL-konsult, lantbrukare och styrelseproffs.
Agneta Dreber, civilekonom, grundade Stockholmspartiet, borgarråd i Stockholm, generaldirektör för Folkhälsoinstitutet
och fram till i fjol vd för Livsmedelsföretagen. Hon är ordförande i Sveriges Radio.
Olle Wästberg, tidigare riksdagsledamot för Folkpartiet, statssekreterare i finansdepartementet, chefredaktör på Expressen, generalkonsul i New York och generaldirektör för Svenska Institutet. Var ordförande i Sveriges Radio under 1990-talet.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.