Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Jöran Hägglund slutar på Vattenfall

Publicerad: 13 februari 2013, 10:09

Jöran Hägglund.

Foto: Resumé.

Jöran Hägglund, chef för public affairs och regulatory affairs på Vattenfall, har sagt upp sig. Han är den senaste i raden av tunga namn som lämnar bolaget på kort tid. Orsaken är en stor omorganisation.


Ämnen i artikeln:

Jöran HägglundVattenfall

Efter två år lämnar Jöran Hägglund Vattenfall. Sista arbetsdagen sker i slutet av månaden.  

– Det är inte så konstigt egentligen. Jag har i och för sig inte varit så länge på Vattenfall, men mitt uppdrag var att få ihop hela arbetet med public affairs i koncernen. Att Vattenfall pratar en röst och inte spretar i budskapen. I samband med omorganisationen som nu görs tycker jag att vi har fått ihop det. Nu går vi in i en ny fas som handlar mer om att förvalta. Det är inte min grej. Jag är mer av en utvecklare och förändrare, säger han till Resumé.

Låter som att ett konsultjobb skulle passa?
– Ja, det skulle det kanske göra (skratt). Jag slutar den sista februari. Sedan kan jag berätta vad jag ska hitta på.

Något klart?
– Jag för diskussioner.

Vi har rapporterat om fler avhopp senaste tiden. Varför slutar så många nu?
– Det är individuella beslut för var och en. Det hänger kanske ihop med att flera som slutar har varit med och byggt upp verksamheten tidigare. Nu görs den om i grunden, och då är det bra om andra tar över, säger Jöran Hägglund.  

Innan han kom till Vattenfall var han statssekreterare hos Maud Olofsson på näringsdepartementet. Han har också varit partisekreterare i Centerpartiet och landstingsråd i Jämtland.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Jöran HägglundVattenfall

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.