Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Jordan jr vägrar lira i Adidas-skor

Publicerad: 27 oktober 2009, 07:27

Basketlaget på University of Central Florida står inför ett dilemma.
Ska man välja Michael Jordans son Marcus som kräver att få spela i Air Jordan eller Adidas sponsormiljoner?


Ämnen i artikeln:

Adidas

Det är många lojaliteter och varumärken som gått i klinch vid universitet i Orlando. Basketlaget har en stjärna i laget som man ogärna släpper: Marcus Jordan, son till den legendariske basketspelaren Michael Jordan.

Problemet är att basketlaget har ett sponsorkontrakt med Adidas som är värt 3 miljoner dollar och kontraktat är under omförhandling.

Men unge Marcus vägrar att spela i sponsorskor. Pappas varumärke, Air Jordan, går före.

– Jordanvarumärket är viktigt för min familj. Det handlar inte om att jag ser ned på Adidas, jag respekterar Adidas och jag tänker använda Adidas kläder och alla annan utrustning är Adidas men skorna kommer vara Jordan, sa Marcus Jordan vid ett pressmöte i förra veckan.

På Adidas är man inte glada över den faderslojale spelaren men enligt AP har man inte velat kräva att han spelar i Adidas eftersom det kan ge en backlash. Någons slags kompromiss mellan universitetet och Adidas håller nu på att förhandlas fram.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Adidas

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.