Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”Juholt behöver proffs”

Publicerad: 5 december 2011, 12:38

Håkan Juholt

Foto: Viggo Cavling

Socialdemokraterna behöver proffs för att hantera den mediala stormen som pågår just nu, säger Carl Thalén, managing partner på K-Street Advisors. – De behöver leta ute i näringslivet, säger han.


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtSocialdemokraterna

K-Street Advisors Carl Thalén säger att Socialdemokraterna måste tänka annorlunda när man rekryterar medarbetare till sin kommunikationsavdelning.

– Personer inom Socialdemokraterna väljs ofta på politiska grunder. De måste professionalisera mediehanteringen, säger Carl Thalén till Resume.se.

– Det handlar inte om att göra avkall på de politiska tankarna. Men det finns säkert flera personer inom näringslivet eller på organisationer som skulle kunna göra ett bra jobb, säger han.

Enligt Carl Thalén, som själv är son till tidigare S-ministern Ingela Thalén och Lars Thalén, tog inte S-partiledaren Håkan Juholt chansen när han i helgen medverkade i SVT:s Agenda och Skavlan.

– Victor Muller skulle vara med i programmet och det kändes som att det var en riktig hajp. I ett sådant läge ska Juholt passa på att leverera 3-4 tydliga politiska budskap, säger Carl Thalén.

Enligt honom missade Juholt det, vilket i sin tur tyder på att Socialdemokraterna i nuläget brister i förmågan att hantera medierna.

– Media är den viktigaste kanalen de har, efter sina egna. Att de inte klarar av att hantera medier ordentligt tyder på att något är fel och skapar oro.

Carl Thalén tycker också att ledande personer inom Socialdemokraterna ska sluta lägga locket på när de får frågor om opinionssiffror och om de har förtroende för Juholt. I stället bör man ge direkta och tydliga svar.

Vad betyder det att Socialdemokraternas presschef Dan Svanell nu lämnar sin post?

– Jag kan inte honom, men vad jag förstår har det i alla fall inte varit helt lätt att arbeta inom den organisationen.  Men han verkar kompetent.  Jag är mer nyfiken på vem som tar över efter Svanell, säger Carl Thalén.

Vilka egenskaper bör den person som tar över ha?

– En stark, karriäristisk person. Om det är en man eller kvinna spelar ingen roll, men det vore bra med en tjej.  Personen bör också ha politiska visioner, men ändå förmåga att arbeta professionellt med kommunikation.

Enligt Carl Thalén är det mediala klimatet  idag svårare för Juholt än företrädarna. Det ställs högre krav på honom. Därför är det också viktigt med en person som kan ge honom stöd.

– Han behöver en person som kan ge honom det stöd som behövs.

Emanuel Videla

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.