torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Juno nöjda efter tuffa år

Publicerad: 23 maj 2023, 07:30

Juno

Foto: Juno

Omsättningen oförändrad och ett avslutat kundsamarbete gav lägre vinst under 2022 men byrån är ändå nöjd med sitt resultat.

Ämnen i artikeln:

Juno PrMarknadsföringBokslut

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Pandemin var tuff för Juno som då drabbades av ekonomiska svårigheter. Byrån införde besparingsåtgärder efter pandemin och Juno har visserligen hämtat sig något men under 2022 avslutades samarbetet med en av Junos största kunder, Oatly som stod för 20 procent av den totala byråintäkten. Omsättningen landade för andra året i rad på 9,8 miljoner kronor och rörelseresultatet landade i år på 125 571 kronor.

– Vi skildes som vänner med Oatly och är glada över att ha fått jobba med dem under en rolig och viktig tid i företagets resa, säger Caroline Jungsand, grundare av Juno.

Resumé har bland annat uppmärksammat samarbetet med Fotografiska. Där har Juno bland annat förvandlat ett rum till ett hotellrum som är helt inrett med växter och skog för att låta besökarna få återhämtning.

Men de ligger också bakom att Fotografiska lät sina gäster smaka på historien – som under utställningen ”News Flash – Ett sekel av nyheter”. News Flash arrangerades tillsammans med TT Nyhetsbyrån och besökarna kunde bland annat smaka på Tobleroneaffären och de allierades landstigning i Normandie under Andra världskriget.

– Jag är stolt och glad över att Juno, som litet bolag, har klarat både pandemin och den ekonomiska berg- och dal-bana som de senaste åren varit (och är) utan att medarbetarna har påverkats. Det är alltid det viktigaste för mig. Det är inte självklart att gå med vinst under de förutsättningar som varit och det har vi gjort. Att vinsten är lägre beror till stor del på att vi under året har investerat i våra medarbetare och vårt nya kontor, säger Caroline Jungsand.

Nyckeltal 2023 (2022)

Omsättning: 9,8 Mkr (9,8 Mkr)
Rörelseresultat (EBIT): 125,6 Tkr (-29,7 tkr)
Rörelsemarginal: 1,27 procent (-0,03 procent)
Anställda: 8 (7)

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev