Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kallduschen: AIK kan tappa huvudsponsorn

Publicerad: 3 november 2009, 10:05

Här är kallduschen för guldfirande AIK. Huvudsponsorn Peab hotar att hoppa av. Byggjätten sätter press på AIK i arenafrågan.


Ämnen i artikeln:

AIKPeab

AIK:arna guldfirade i huvudsponsorn Peabs guldhjälmar i går. Men nu hotar byggjätten att hoppa av samarbetet. Foto: Jimmy Wixtröm/AFTONBLADET BILD

Ekonomiskt pressade svenska mästarna AIK har tre huvudsponsorer: Adidas, Åbro och Peab.

Nu kan den sistnämnda avsluta samarbetet.

Peabs kontrakt löper ut och det är osäkert om det blir en förlängning.

– Jag kan i dagsläget inte säga hur det blir, säger Mats Johansson, vice vd för Peab, till Resume.se.

Dels befinner sig byggbranschen i en extrem lågkonjunktur, och dels är Peab inte tillfreds med AIK:s inställning i arenafrågan. AIK har aviserat att man vill stanna på Råsunda. Peab, som bygger nya nationalarenan Swedbank Arena, kräver att AIK flyttar dit.

– Vi har en pågående diskussion om AIK:s engagemang i Swedbank Arena. Eftersom vi bygger arenan och engagerat oss hårt för att AIK ska spela där vodre det synnerligen trevligt om AIK stöttar det, säger Mats Johansson.

– Världen utvecklas och går vidare, AIK måste inse det också, fortsätter han.

AIK ska ha en slutdiskussion om arenafrågan den 4 december. Efter det fattar Peab beslut om huruvida bolaget ska fortsätta sponsra AIK eller ej.

Peab är en stor idrottssponsor och stöttar bland annat även Kalmar FF och Malmö FF i allsvenskan. Byggbolaget har pumpat in stora belopp I AIK de senaste åren.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AIKPeab

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.