Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kallurs världsrekord kan ge drömkontrakt

Publicerad: 19 januari 2010, 13:04

Susanna Kallurs världsrekord i går ger klirr i kassan i form av sponsorbonusar – men framförallt förbättras hennes chanser till ännu mer lukrativa kontrakt framöver. – Det här gör att hon blir klart mer attraktiv för sponsorerna, säger hennes pappa Anders Kallur till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Sanna KallurSusanna Kallur

Susanna Kallurs rekordgläde i går. Foto: Scanpix.

Snabbast i världen på 60 meter häck med tiden 7,68. Sanna Kallurs storslagna rekord i Karlsruhe gör henne till guldkandidat i OS – och ett än mer jagat sponsorbyte.

– Det här förändrar hennes chanser framledes med sponsorer. Hon blir klart mer attraktiv, det här är ytterligare ett steg i rätt riktning, säger Anders Kallur, som sköter Sannas sponsorkontakter.

Gårdagens prestation innebär även en del extra i plånboken per omgående.

– Världsrekordet innebär att lite sponsorbonus, men det är inga jättesummor, säger Anders Kallur, som säger att det inte rör sig om miljonbelopp.

Ett OS-guld i Peking senare i år skulle av naturliga skäl innebära betydligt mer i bonuspengar – då handlar det om miljoner.

– Ja, ett OS-guld skulle ge mer, det skulle bli ett högre bonusutfall, säger Anders Kallur.

Han vill inte gå in på några närmare detaljer men säger att världsrekordet framför allt förbättrar chanserna att förhandla fram nya guldkantade sponsorkontrakt. Ett av Sanna Kallurs sponsorkontrakt går ut i år och företagen står i kö för att få förknippas med det 26-åriga sprintfenomenet.

– Det ringer en hel del. Ända från EM-guldet 2006 har det varit mycket, säger Anders Kallur.

Sanna Kallurs tre största samarbetspartners är Länsförsäkringar, Nike och Ångpanneföreningen. Därefter kommer en grupp med bland annat Axa, Fortum, Södra och Cottonfield.

Anders Kallur satt i Globen och kollade på Tre Kronor i går när hans dotter bräckte Ludmila Engquists gamla rekord.

Hur firar ni det här?
– Det är ju mitt under tävlingssäsongen, men det blir en fika, lite kramar och glädje inombords när hon kommer hem till Falun i dag.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Sanna KallurSusanna Kallur

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.