Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kändiskavalkad mot SD

Publicerad: 14 september 2010, 10:36

Här är kändisarna som ber svenska folket att rösta – men inte på Sverigedemokraterna.


Ämnen i artikeln:

Berghs School of CommunicationSverigedemokraternaVal 2010

Filmen är gjord av en arbetsgrupp från Berghs. Syftet är att få folk att resa sig ur soffan och rösta för att se till att SD hålls utanför Riksdagen. Arbetsgruppen är elever från skolan och briefen fick de i förra veckan. Alla scener spelades in under den gångna helgen.

– Vi ringde och mejlade till en massa människor för att förklara idén under veckan, säger Oskar Wettergren som är grafisk designer, och fortsätter:

– Alla som är med var väldigt engagerade och ville hjälpa till. Sen hjälpte det säkert att vi sa att vi kunde åka ut och filma där de var.

Målet med filmen, som är döpt till ”Osvenskt”, är tydligt:

– Drömscenariot är att få folk som röstar blankt att gå och rösta. Och i förlängningen att sverigedemokraterna inte ska komma, säger Oskar Wettergren.

I arbetsgruppen ingår också Malin Blom, grafisk design, och Victor Samuelsson, marknadskommunikation. Filmen är gjord på uppdrag av Folkbildningsförbundet och tio studieförbund som har dragit igång kampanjen "Typiskt svenskt".

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.