Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kanye Wests flirt med Ikea - som svarar

Publicerad: 2 augusti 2016, 08:26

Kanye West <3 Ikea = sant?

Foto: Wikimedia Commons

UPPDATERAD. I mars fotograferades Kanye West när han besökte Ikea i Älmhult. Nu vädjar han till svenskjätten att få skapa design.


Ämnen i artikeln:

SamarbeteKanye WestIkeaDesignVarumärke

Rapstjärnan Kanye West kan helt enkelt inte släppa möjligheterna att få jobba med svenska möbeljätten Ikea. I en radiointervju med BBC slängde han ur sig:

– Yo, Ikea, låt Kanye få skapa. Låt honom göra sin grej för vet ni vad, jag vill ha en säng som han har gjort, jag vill ha en stol som han har gjort, ska han ha sagt om sig själv, enligt BBC.

Och ryktena har gått varma sedan i mars, då nyheten om att Kanye West besökte Ikea i Älmhult spreds världen över. Var det ett designsamarbete på gång?

”Superinspirerad efter mitt besök på Ikea i dag, verkligen ett fantastiskt företag. Mitt sinne rusar iväg av alla möjligheter”, skrev West på Twitter.

LÄS MER: Experten: Ikeasamarbete med Kanye West en dålig idé
LÄS MER: Kanye West på Ikea - då haglar skämten

Enligt BBC har Kanye West uttryckt en önskan om att få designa för målgruppen studenter med ”minimalistiska studentlägenheter”.

– Jag måste arbeta med Ikea – göra möbler för inredningsdesign, sade han i intervjun.

Och Ikea har faktiskt svarat på Kanye Wests vädjan. Ikea Australien var snabba på bollen genom att lägga ut en bild på hur ett eventuellt samarbete kunde se ut.

Ikea har tidigare samarbetat med bland andra kläddesigners som Tom Dixon, Hay och Walter Van Beirendonck. I sina senaste reklamfilmer har de dessutom tagit hjälp av bland andra Alexandra Rapaport och Sigge Eklund för att sälja sängar.

Ingen vild gissning att ett Kanye West-samarbete skulle skapa en rejäl hajp kring möbelföretaget. Stjärnan är känd för sitt samarbete med Adidas och egna designen ”Yeezy”. Han figurerar även i samarbeten med exempelvis lyxmärket Balmain.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.