Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kappa ska rädda Hammarby

Publicerad: 8 september 2010, 13:08

Italienska sportjätten Kappa gör comeback som huvudsponsor till hårt prövade krisklubben Hammarby Fotboll. Nike lämnar klubben. Det nya fyraårskontraktet med Kappa ska hjälpa Hammarby i kampen för överlevnad.


Hammarbys matchställ ska åter göras av Kappa, som gör comeback som huvudsponsor. Här syns Kappas logga på matchtröjan.

Det fyraåriga avtalet med Kappa träder i kraft från årsskiftet. Kappa blir huvudsponsor och klubbens materialleverantör, som ska stå för såväl match- och träningskläder som supporterkläder.

Tidigare har Kappa stämt Hammarby på 30 miljoner för förra sponsorperioden, eftersom spelarna använt andra produkter än Kappas. Men den stämningsansökan rivs nu.

Hammarby Fotbolls avgående vd Åsa Sånemyr:
– När jag kom till Hammarby stod vi inför en stämning från Kappa gällande vår förra samarbetsperiod. Istället för att träffas i rätten började vi diskutera mer positiva lösningar. Vi inledde ett samtal om ett eventuellt nytt samarbete och har nu kommit överens, vilket vi självklart är väldigt glada för.

Föreningschef Gustaf Grauers ansvarar för Hammarby IF Fotbolls ungdomsverksamhet:

– Ekonomiskt är det ett väldigt bra avtal som långsiktigt garanterar intäkter till föreningen. En annan viktig aspekt är att vi också är garanterade konkurrenskraftiga priser till alla våra lag vid inköp av träningskläder.

Förra gången Kappa sponsrade Hammarby skrevs ett femårsavtal som gav klubben en bruttointäkt på 7,3 miljoner kronor per år. Totalt 36,5 miljoner kronor.

Åsa Sånemyr vill inte berätta hur mycket det nya avtalet är värt.

– Men det är ett mycket bra avtal för oss. Kappas matchställ var väldigt populärt bland Hammarbyarna förra gången, och när nu Kappa åter gör våra kläder hoppas vi på att sälja mer merchandise, säger hon till Resume.se.

Fler nyheter på sponsorfronten är att vänta.

– Det kommer mer framöver, men det går vi ut med senare, säger Åsa Sånemyr.

Nikes marknadschef Ninni Lindertz säger att Nike lämnar Hammarby vid årsskiftet då kontraktet löper ut.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.