Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kärnhuset ordnar Pendeltågets dag

Publicerad: 27 juni 2013, 08:51

Pendeltågets dag är en del av reklambyrän Kärnhusets kampanj för Stockholmståg.


Ämnen i artikeln:

Kärnhuset

För första gången firas pendeltågets dag i Stockholm. Nu på lördag får barn och föräldrar kika bakom kulisserna och se hur tågen egentligen fungerar. Arrangemanget är del av de kommunikationsaktiviteter som genomförs inom ramen för projektet ”Steg mot en bättre pendel”.

Stockholmståg, som kör pendeltågen åt SL, genomför under året en rad aktiviteter för att kommunicera vad som görs för att förbättra pendeltågstrafiken.

– Under 2013 jobbar vi med att kommunicera kring projektet ”Steg mot en bättre pendel”. Genom att lyfta upp förändringar och tipsa om förbättringar som görs, vill vi få fler nöjda resenärer, säger Jonas Järnfeldt från Kärnhuset, reklambyrån bakom kampanjen.

Premiären av pendeltågets dag firas med öppet hus på Bro pendeltågsdepå. Det blir ett tillfälle för barnfamiljer att uppleva tågtvätten, leka lokförare och lära sig svarva om hjul som förstörts av den årliga lövhalkan. Intresset har redan visat sig vara stort. Det kostnadsfria evenemanget blev snabbt fullbokat.

– Med pendeltågets dag vill vi göra något trevligt för våra resenärer och samtidigt passa på att visa upp våra fina tåg på ett annat sätt än man vanligtvis ser dem, säger Mikael Lindskog, kommunikationschef på Stockholmståg.

Under våren gjorde Kärnhuset och pendeltågstrafiken utomhusaktiviteter på stationer och ombord på tågen. Kampanjen informerade bland annat om förbättringar som tolv nya pendeltåg i trafiken, en ny linje till Uppsala via Arlanda och att alla säten får ny klädsel.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Kärnhuset

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.