Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kassaklirr när Henke byter till innebandy

Publicerad: 21 november 2008, 10:33

På söndag kan Henrik Larsson göra innebandydebut för FC Helsingborg i Superligan. Pr-värdet är enormt. Ökade publik -, sponsor- och reklamintäkter kan ge FC Helsingborg ett lyft på fler hundra tusen kronor, enligt ordföranden Krister Azelius.


I onsdags spelade Henrik Larsson fotbolllandskamp mot Holland. På söndag kan han debutera i Superligan i innebandy. Foto: Rickard kilström.

Det är den största pr-händelsen i svensk innebandys historia.

Helsingborgs IF:s landslagskapten Henrik Larsson sadlar om till innebandy, och på söndag kan han göra debut i Superligan för FC Helsingborg.

Medieintresset är massivt och det kan bli utsålt när klubben tar emot bottenlaget Jönköping.

– Pr-värdet och mediebevakningen är med innebandmått mätt fullkomligt sanslöst stort, säger Krister Azelius till Resume.se.

Han betonar att Henkes får en plats på sportsliga grunder. Det är tränaren och sportchefen som velat få en injektion i laget – någon planerad pr-kupp är det inte, enligt Krister Azelius.

Hur som helst är intresset på topp. Normalt ligger publiksnittet på runt 1 000 personer – på söndag kan det bli utsålt.

Är publiktrycket tillräckligt stort kan en kortsida öppnas i hallen som då kan ta in 3 000 åskådare.

Sponsorerna – däribland huvudsponsorn Helsingborgs Dagblad – jublar och Krister Azelius berättar att flera av dem är beredda att skjuta till mer pengar eftersom sponsorvärdet blivit så mycket högre nu än när avtalen tecknades.

Reklamförsäljningen till söndagens match lär skjuta i höjden. Reklamskyltar i hallen och extra reklamplats på tröjorna är rejält efterfrågat när hallen invaderas av tv-team.

Enligt Krister Azelius kan söndagens match inbringa ”några hundra tusen kronor” mer än vanligt.

– En sådan här grej motsvarar ungefär en ökning av vår totala intäktsbudget med 15 procent, säger han.

Guld värt för FC Helsingborg, som har en ansträngd ekonomi.

Henke Larsson har ännu inte lämnat något besked om sin fotbollsframtid. Om innebandyn bara är ett sätt att få variation i vinterträningen återstår att se.

– Innebandy är ett fritidsintresse på hög nivå för honom. Fotboll är hans yrke, säger Krister Azelius.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.