Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kebnekaise-attacken

Publicerad: 6 september 2010, 09:14

Pajkastningen inför valet är i full gång. – Hon har ju knappt velat debattera under hela mandatperioden, säger Thomas Bodström (S) om Beatrice Ask (M) i Politikerkollen. – Oftast är det Bodström som inte kan, säger Martin Valfridsson (M), pressekreterare hos Beatrice Ask.


Ämnen i artikeln:

Val 2010Thomas BodströmSocialdemokraternaModeraterna

Thomas Bodström och Beatrice Ask ligger i luven på varandra.

Just nu befinner sig Thomas Bodström i USA och bedriver valrörelse därifrån. Bland annat deltar han i arbetet via Facebook och per mail.

I gårdagens P1 Morgon deltog han i en debatt mot Folkpartiets rättspolitiska talesman Johan Pehrsson. Men nu går han och totalsågar justitieminister Beatrice Ask för att hon inte var med och deltog i sändningen.

– Då kunde jag vara med från USA, men hon kunde inte vara med från Sverige. Vi har ju ändå den mobiltäckningen i Sverige att alla kan vara med. Om hon inte var och valtalade på Kebnekaise så kunde hon varit med, säger han till Aftonbladet-bloggen Politikerkollen.

Enligt hennes pressekreterare Martin Valfridsson satt ministern på ett flyg mellan Bromma och Sundsvall under den aktuella debatten. Därför var det omöjligt för henne att medverka i P1:s program.

Att Thomas Bodström går ut och kritiserar henne för att inte ta debatten tillhör vanligheterna, enligt Martin Valfridsson.

– Det handlar om hennes schema som är fullspäckat. Men oftast är det han som inte kan ta en debatt. Han kör den där taktiken så fort Beatrice inte kan ställa upp, säger han, och tillägger:

– Dessutom är det ju han som befinner sig i USA just nu.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.