Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

King Street växer – värvar från Grayling och etableras i Danmark

Publicerad: 12 augusti 2016, 09:37

Foto: King Street PR

Rud Pedersens dotterbolag tar in Anna Nörby Gennerud från Grayling och får en systerbyrå med fyra anställda i Köpenhamn.


Ämnen i artikeln:

GraylingKing Street PRRud Pedersen

För snart två år sedan startade Public Affairs-företaget Rud Pedersen byrån King Street PR, som jobbar nära moderbolaget och specialiserar sig på healthcare, infrastruktur, bank och finans samt livsmedel. Sedan starten har byrån växt med bland andra Catharina Henriksson från regeringskansliet och nu i vår Christer Lundin som varit kommunikationschef på Eniro.

Nu värvar man också Anna Nörby Gennerud som kommer från Grayling och har därmed en styrka på fem personer.
– Tanken är att rekrytera mer seniort och högkompetent jämfört med andra pr-byråer. Vi tror att det är där vår nisch ligger, säger vd Jesper Brandt till Resumé och fortsätter:

– Värvningarna betyder att vi kan ta oss an ännu fler uppdrag och ta ett utökat och bredare strategiskt ansvar hos såväl befintliga som nya kunder. Men vi är inte en så kallad "full service"-byrå utan en strategisk kommunikationsbyrå som jobbar väldigt nära Rud Pedersen.

Nytt är också att en systerbyrå startas i Köpenhamn, med fyra anställda.
– Rud Pedersen finns i alla nordiska länder och vi vill öka vår närvaro där. Vi tror väldigt mycket på det nordiska, säger Jesper brandt.

King Street PR väljer att inte uppge vilka kunder man jobbar med.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.