Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Knivattacken kan skada Ikeas varumärke

Publicerad: 13 augusti 2015, 05:48

På kort sikt kan dubbelmordet påverka negativt för Ikea.

Foto: Andreas Elgstrand

Det blodiga dådet kan påverka Ikea negativt på kort sikt enligt varumärkesdoktorn, Björn Söder kritiseras för Facebook-inlägg och Tinder sparkar vd:n. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TinderIkeaSverigedemokraterna

Knivattacken kan skada Ikeas varumärke
Dubbelmordet på Ikeas varuhus i Västerås har blivit vida omskrivet, så väl i Sverige som internationellt. Bland annat tidningar som The Guardian och Daily Mail har rapporterat om dådet. På kort sikt kan det påverka möbelkedjans varumärke negativt säger varumärkesdoktorn Eva Ossiansson på Göteborgs universitet till TT.
– Det är naturligtvis inte positivt för Ikea om folk blir ihjälhuggna i deras varuhus mitt på dagen.

Däremot berömmer hon Ikeas sätt att hantera krisen som de plötsligt drabbats av.
– Först stängde de varuhuset med hänvisning till anhöriga och personal, och sedan har de valt att plocka bort knivarna. Ikea agerar och visar att de bryr sig om kundernas känsla av trygghet, säger Eva Ossiansson till TT.

Björn Söders Facebook-inlägg kritiseras
Vice talmannen Björn Söder (SD) har skrivit ett uppmärksammat inlägg på Facebook med anledning av knivdådet på Ikea som två asylsökande misstänks ligga bakom.
"Tror inte att den mördade mamman och sonen på Ikea i Västerås skulle hålla med ex-statsministern" skriver han bland annat och syftar till Fredrik Reinfeldts tal om att "öppna våra hjärtan".

DN skriver att inlägget har fått uppskattande kommentarer, men framför allt kritik.
"När nu Björn Söder (SD) påminner oss om att han är en hatisk invandringskritiker vill jag påminna: SD måste röstas bort, inte tystas." twittrar riksdagsledamoten Jesper Skalberg (M).

Tinder sparkar vd:n
I mars anställde bolaget bakom den populära dejtingappen Chris Payne från eBay som ny vd. Han tog då över efter grundaren Sedan Rad. Men nu, mindre än ett halvår senare, återtar han vd-posten. Enligt Recode ansågs inte Chris Payne passa in i företaget och att det därför var lika bra att agera snabbt.

Fler sexanklagelser mot Cosby
På onsdagen trädde ytterligare tre kvinnor fram och berättade att de har blivit förgripna av komikern Bill Cosby. Totalt har uppemot 50 kvinnor nu offentligt anklagat honom för övergrepp, enligt USA Today.

Forskare: Nej, internet är inte skadligt för barns hjärnor
Är det skadligt för barn att använda internet? Den brittiska forskaren Susan Greenfield har hävdat att det kan leda till aggression och autismliknande drag. Nu får hon mothugg från flera andra forskare i British Medical Journal. De menar att hennes påståenden saknar förankring och istället förvirrar allmänheten.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.