Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kommunals kampanj utsatt för porrsabotage

Publicerad: 9 mars 2015, 11:42

Kampanjsajten i går kväll.

Foto: Skärmdump.

På fackförbundet Kommunals kampanjsajt för lika lön uppmanas folk att ladda upp bilder på sig själva i protesten mot ojämställda löner. Men i stället för porträtt syntes flera naken- och sexbilder. – När det handlar om jämställdhet så provocerar det alltid, säger Lott Jansson, kommunikationschef på Kommunal.


Ämnen i artikeln:

Kommunal

Det var på söndagen, på internationella kvinnodagen, som Kommunal lanserade sin kampanj Manslön. Bakgrunden är att män fortfarande tjänar i snitt 4500 kronor mer än kvinnor i månaden och tilltaget görs inför nästa års förhandlingar om kollektivavtal.

kampanjsajten kan besökare ladda upp bilder på sig själva som klistras in på en manskropp för att stötta lika lön och för möjligheten att vinna en manslön. Nu har kampanjsajten utsatts för sabotage. I går kväll pryddes sajten av många sex- och porrbilder i stället för porträtt.

– Det är ett 30-tal bilder det rör sig om. Vi kan se att de är upplagda under ganska kort tidsintervall, säger Lott Jansson.

När Kommunal upptäckte de oseriösa bilderna plockades de bort. Nu har man, enligt Lott Jansson, gjort det tekniskt svårare att ladda upp bilder på sajten. Något hon tror ska motverka att detta händer igen.

– Jag vill inte gå in på detaljer om exakt vad vi ändrat. Men vi har koll och vi kommer att vidta vissa åtgärder. Det är viktigt att se till att vi tar bort olämpliga bilder när de dyker upp, säger hon.

Tror du att det här tilltaget har skadat er kampanj?
– Bilderna låg ute under en så pass kort period så det hoppas jag inte. Det är kul att så många valt att vara med. Når man brett så når man också de som inte delar vår uppfattning, vilket är bra.

Kampanjen är gjord av Kommunal och Volontaire.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Kommunal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.