Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kommunikation drabbas av Vattenfalls storvarsel

Publicerad: 28 april 2015, 12:49

Det är oklart hur många kommunikatörer som tvingas lämna Vattenfall.

Foto: Andreas Elgstrand

I dag meddelade Vattenfall att man ska minska personalstyrkan med 1 000 heltidstjänster. Omkring hälften av nedskärningen kommer ske bland stabsanställda där området kommunikation ingår. Det är fortfarande oklart hur många kommunikatörer som mister sina jobb i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Vattenfall

I samband med delårsrapporten för första kvartalet berättade Vattenfalls ledning om ett nytt sparpaket motsvarande 1000 heltidstjänster. Detta sedan vinsten för Vattenfall minskat med omkring 30 procent under det första kvartalet 2015 jämfört med samma period i fjol.

"Samtidigt behöver vi fortsatt minska våra kostnader och kommer att reducera antalet anställda med motsvarande cirka 1.000 heltidstjänster varav ungefär hälften inom stabsfunktioner", skriver Vattenfalls vd Magnus Hall i kvartalsrapporten.

Under en presskonferens vid tisdagsförmiddagen meddelade bolagets finansdirektör Ingrid Bonde att förhandlingarna påbörjas med omedelbar verkan. Förhandlingen avgör bland annat hur många tjänster som kommer att sparas i Sverige där bolaget i dagsläget har omkring 8200 anställda.

Samtidigt står det klart att Vattenfalls kommunikationsavdelning kommer att drabbas.

– Vi vet inte exakt i nuläget hur många som kommer att mista sina jobb i Sverige, mer än att det kommer att påverka i alla fall kommunkation eftersom den avdelningen är en stab, säger Peter Stedt pressekreterare på Vattenfall till Resumé.  

När förväntas förhandlingarna vara avslutade?
– Inget datum eller tidsspann för detta har angetts än.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Vattenfall

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.