Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kommunikationschef anklagas för mobbning

Publicerad: 25 januari 2012, 12:39

Ett jättebråk har brutit ut på kommunikationsenheten på Hyresgästernas Stockholmsavdelning. Kommunikationschefen anklagas för mobbning och kränkande behandling av medarbetare. Bland de som hamnat i kylan finns Hyresgästföreningens hyllade pr-veteran PO Brogren. Skyddsombudet har nu anmält Hyresgästföreningen till Arbetsmiljöverket.


Ämnen i artikeln:

Hyresgästföreningen

Redan under förra året fanns stora interna motsättningar. Då försökte man lösa det i lokala förhandlingar, men i förra veckan anmälde skyddsombudet Hyresgästföreningen till Arbetsmiljöverket.

I anmälan beskrivs hur medarbetare utsatts för kränkande behandling, hur personer tvångssjukskrivits, blivit fråntagna sina arbetsuppgifter och i ett fall skulle en person ha sagts upp utan föregående varning.

– Vi talar om vuxenmobbning på högsta nivå, säger skyddsombudet Rinnie Iderborn till Hem & Hyra.

En av de som ska vara utsatt är PO Brogren som jobbar åt Hyresgästföreningen i 37 år. I sin roll som presskontakt för Hyresgästföreningen i Stockholm har han av journalister som bevakar Stockholm och bostadsfrågor beskrivits som en mycket skicklig pressinformatör och något av ett pr-geni.

Själv vill inte PO Brogren kommentera det som händer på Hyresgästföreningen i Stockholm.

Heléne Lilja som leder kommunikationsenheten med totalt sju personer hänvisar vidare till Hyresgästföreningens presschef på riksnivå André Johansson.

– Man håller på att lösa detta intern. En konsultfirma är inkopplad som kommer att presentera vad de kommit fram till i nästa vecka, säger han.

Göran Hellberg, regionchef på Hyresgästföreningen:

– Vi hade förhandlingar om detta redan före jul. Då bestämdes att konsulter skulle gå igenom arbetssituationen. Dert kommer att ske i nästa vecka. Därför är jag förvånad över att den här anmälan kom, säger han.

I anmälan pratas om uppsägningar utan grund?
– Ingen är uppsagd. Och vi och det berörda facket är överens om att det är så.

Det talas också om tvångssjukskrivningar. Kommentar?
– Jag delar inte den uppfattningen. Det finns många missuppfattningar i detta. Men i det här läget vill jag inte gå in på enskilda detaljer, säger Göran Hellberg.

Heléne Lilja tillträdde som kommunikationschef i mars 2010 och hade dessförinnan arbetat på Socialdemokraternas kommunikationsavdelning.

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Hyresgästföreningen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.