Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kommunikationschef slutar omedelbart

Publicerad: 2 september 2009, 09:54

Just när valåret ska starta kliver (S) kommunikationschef Carina Persson av. ”Nu känner jag att jag inte riktigt kan tända till så som jag vill göra för en sådan här arbetsuppgift.”, skriver hon i ett mail till medarbetarna. Någon ersättare har inte presenterats.


Ämnen i artikeln:

Socialdemokraterna

Carina Persson.

Socialdemokraternas kommunikationschef Carina Persson berättade på ett personalmöte i dag att hon redan denna vecka lämnar sitt jobb.

Enligt ett mail som Persson ska ha skickat till medarbetarna, och som Resume.se tagit del av, uppger hon att brist på motivation är främsta anledningen till hennes beslut. Hon skriver:

”Jag har bestämt mig för att sluta. Jag har gjort många valrörelser, och flera i valledningen. Och nu känner jag att jag inte riktigt kan tända till så som jag vill göra för en sådan här arbetsuppgift. Och då känns det inte riktigt bra. Vare sig mot er eller mot det otroligt betydelsefulla uppdrag som det är att vara med och se till att det här landet får en regering ledd av Mona Sahlin.”

Istället ska hon jobba med att utveckla nybildade bolaget Campus Bommersvik.

Vem som tar över som kommunikationschef är än så länge oklart.
Källor inom (S) säger att en ny måste finnas på plats senast till socialdemokraternas kongress som inleds den 28 oktober.

Ett namn som nämnts som potentiell efterträdare är förre SSU-ordföranden Niklas Nordström, i dag PR-konsult på Prime men med bakgrund som marknadsdirektör på KPA Pension.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Socialdemokraterna

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.