Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kommunikationsdirektören får lämna Telia

Publicerad: 22 juni 2020, 11:00

Foto: Andreas Elgstrand

Telias kommunikationsdirektör Åsa Jamal lämnar bolaget i samband med förändringar i koncernledningen.


Ämnen i artikeln:

Telia

Åsa Jamal hann jobba i tre år som kommunikationschef på Telia, innan hon nu lämnar sin tjänst. Anledningen är, enligt ett pressmeddelande, att Telia genomför flera förändringar i koncernledningen. Hon görs sällskap av Office vd Ingrid Stenmark och Emil Nilsson, chef för Litauen, Estland och Danmark. 

Åsa Jamal har tidigare varit kommunikations- och hr-chef på Bonnier Broadcasting samt TV4. 

Beskedet kommer efter att Telia nyligen annonserat att man säljer av sina andelar i det turkiska bolaget Turkcell. Telekombolaget beskriver förändringarna i koncernledningen som ett led i arbetet med en förnyad nordisk och baltisk strategi. 

Peter Borsos, senior vice president och chef för Telia Global, blir tillförordnad kommunikationschef. Han kommer dock att lämna sin roll, och bolaget, i slutet av året. 

– Jag vill också tacka Ingrid Stenmark, Peter Borsos, Emil Nilsson och Åsa Jamal som alla har varit uppskattade medlemmar i Telia Companys koncernledning under många år och som har lämnat viktiga bidrag till bolaget, säger Telias vd och koncernchef Allison Kirkby i ett pressmeddelande. 

LÄS MER: Nu ska Åsa Jamal lösa mysteriet med Telia 

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Telia

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.