Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kontrar mot Google – köper abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö.nu

Publicerad: 20 oktober 2015, 14:01

Så ser Alphabets sökmotor ut.

Google har köpt domänen abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com efter bildadet av sitt nya moderbolag Alphabet. Leasingföretaget Alphabet Sverige kontrar genom att lägga vantarna på det svenska alfabetet.


Ämnen i artikeln:

AlphabetGoogle

Tidigare i oktober meddelande Google att de lagt vantarna på det engelska alfabetet i domänform. Bakgrunden är uppdelningen av verksamheten där moderbolaget numera heter Alphabet.

I Sverige finns ett billeasingföretag med samma namn. De har nu slagit mynt av Googles aktivitet genom att köra domänen www.abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö.nu. Här har de dessutom skapat en sökmotor med klara likheter till Googles dito, där besökarna har möjlighet att hitta bolagets olika leasinglösningar.

– Vi ville göra något kul av namnkrocken som samtidigt kunde fylla en funktion för de som är intresserade av billeasing. På så vis föddes idén om att skapa en söksida som kan manifestera vårt tjänsteutbud inom billeasing, säger Thomas Skärgård, marknadsansvarig på Alphabet i Sverige i ett pressmeddelande.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

AlphabetGoogle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.