Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kreab i jätteaffär med Omnicom

Publicerad: 16 februari 2009, 08:37

Sveriges största pr-byrå Kreab blir nu delägd av Omnicom. Detta efter att Kreab går samman med konkurrenten Gavin Anderson.


Ämnen i artikeln:

Peje EmilssonKreabOmnicom

Peje Emilsson, är grundare och största ägare av Kreab. Foto: Magnus Bergström

Efter sammanslagningen kommer det gemensamma bolaget att ha över 350 medarbetere, över 500 kunder och finnas representerat i 25 länder.

Gavin Anderson beskrivs som ett bolag som är likt Kreab. Det är ungefär lika stort och men har sitt huvudkontor i England. Det gemensamma bolaget siktar nu på att expandera verksamheten ytterligare och främst då i regioner som Asien, Indien och Mellanöstern.

Det gemensamma bolaget kommer att ägas av Magnora AB (som kontrolleras av Kreabs grundare Peje Emilsson), Omnicom, samt 75 partners.

– Idag har vi skapat ett företag med en styrka, geografisk bredd och ett kompetensdjup som få kan matcha. Vi erbjuder våra kunder rådgivning och kommunikativa lösningar på en global nivå, med god lokal förankring. Samgåendet ger en utomordentlig plattform fö rfortsatt stark tillväxt, säger Peje Emilsson.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Peje EmilssonKreabOmnicom

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.