Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kreab svarar på kritiken från Postkodlotteriet

Publicerad: 29 september 2015, 12:59

Kreabs Sverigechef Markus Uvell

Postkodlotteriet har fryst sitt samarbete med pr-byrån Kreab efter partiets kontakter med Sverigedemokraterna. Nu kommenterar Kreabs Sverigechef Markus Uvell kritiken.


Ämnen i artikeln:

PostkodlotterietKreabSverigedemokraternaMarkus Uvell

Efter Di:s avslöjande för två veckor om Kreabs och Sverigechefen Markus Uvells kontakter med Sverigedemokraterna och Linus Bylund har Postkodlotteriet och dess vd Niklas Kjellström-Matseke valt att frysa kontakterna med pr-byrån.

– Jag måste ta ansvar för det varumärke jag representerar och för de värderingar vi står för, Vi jobbar aktivt för mångfald i Sverige. Jag väntar på en tydlig markering om vad de står för. Det gör att man slipper få frågetecken kring sin verksamhet, sade Niklas Kjellström-Matseke till Dagens Industri i dag.

Tidigare har Kreabs Sverigechef Markus Uvell inte velat kommentera kontakterna med SD för Resumé. Nu svarar han på Postkodlotteriets kritik och hänvisar till den debattartikel han skrev i Dagens Industri den 16 september.

– Det är förstås tråkigt. Jag var varit mycket tydlig bland annat i en debattartikel i Di, med att jag är och alltid varit en varm förespråkare av mångkultur, öppenhet och en liberal invandringspolitik, skriver Markus Uvell i ett sms till Resumé.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.