Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Krisåtgärden

Publicerad: 16 november 2011, 14:58

Carl Gyllfors, vd för Carema Care.

Foto: PAUL HANSEN / DN / SCANPIX

Här är Caremas senaste pr-krisåtgärd. Företagets vd Carl Gyllfors gör i dag en pudel på DN Debatt. Carema anlitar pr-byrån Prime.


Caremas pr-kris har varit total med flera avslöjanden om brister i vården med massiv medieuppmärksamhet som följd. Kronprinsessparet Victoria och Daniel ställde in ett planerat besök på ett av Caremas äldreboende.

Resume.se har tidigare rapporterat att företaget anlitat pr-byrån Prime för hjälp med krishanteringen.

Caremas vd Carl Gyllfors skriver i ett debattinlägg på DN Debatt i dag att bristerna som uppdagats är oacceptabla. Han tar också initiativ till nationellt kvalitetsindex i äldreomsorgen för att kunna jämföra kvaliten mellan olika aktörer.

Mats Bergstrand, pr-konsult på JKL som tidigare varit ansvarig för DN Debattsida, menar att det är bra att Carl Gyllfors bryter tystnaden och försöker få fram sin bild.

– Jag gör bedömning att det var oundvikligt för honom att träda fram på något vis med tanke på den massiva mediebevakningen. Då är det också  bra att man kommer med eget förslag, säger han och fortsätter:

– Om det räcker kan jag inte bedöma. Ingen vet omfattningen, det dyker upp nya saker varje dag. Fortsätter det att avslöjas nya missförhållanden så spelar det ingen roll hur man gör.

Mats Bergstrand ser en fördel i att framträda i ett debattinlägg jämfört med att ge en intervju.

– Det finns en fördel i att få ge sin bild på ett fullständigt sätt. Däremot så räcker det inte med det. Han måste även göra sig anträffbar efter det.

Känns det trovärdigt?
– Jag vill inte gå in och värdera det utan jag ser det hela helt utifrån. Det är en pudel och ett steg framåt. Eftersom jag inte vet vidden av problemen så är det svårt att ha en uppfattning om huruvida planerna för hur man går vidare är hållbara.

Resume.se har under dagen vid flera tillfällen försökt få en kommentar från Erika Wegener, Caremas pr-ansvarige. Hon hänvisar nu på eftermiddagen till Caremas moderbolag Ambeas pressfunktion.

Inte heller Prime har velat uttala sig.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.