Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kulturministern kallade till pressträff – samma tid som Nobelpriset

Publicerad: 8 oktober 2020, 08:02

Amanda Lind bjöd in journalisterna till pressträff klockan 13.00 på torsdagen. Samma tid som Kultursverige har världens ögon på sig, när Nobelpriset i litteratur presenteras. Efter att Aftonbladet uppmärksammade ministerns stab på dubbelbokningen ändrades planerna.


Ämnen i artikeln:

KulturdepartementetMiljöpartietNobelpriset

I ett pressmeddelande från regeringen på torsdagen kallade kulturminister Amanda Lind till presskonferens tillsammans med socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Karlsson.

Lite aniningslöst kan man tycka eftersom litteraturpriset presenteras just denna tid, en riktig högtidsstund för Kultursverige och ett evenemang som brukar dra till sig ett stort internationellt intresse.

Sedan Aftonbladet ställt frågor om krocken till kulturministerns pressekreterare Josefin Sasse ändrades tiden till 13.15.

Amanda Lind har haft ett intensivt 2020 med tryck på släppta restriktioner från många håll inom kultur- och idrottsvärlden, inte minst bland fotbollssupportrar och hårt pressade klubbar som har kritiserat regeringen för att inte tillåta publik på matcherna.

På pressträffen i eftermiddag väntas regeringen berätta om huruvida maxgränsen kommer att utökas från 50 till 500 personer för sittande publik, ett efterlängtat besked för många. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.