Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kulturministerns stabschef blir chef för public affairs på MTG

Publicerad: 26 november 2012, 13:06

Henrik Toremark.

Foto: Pawel Flato/Kulturdepartementet

Resumé kan avslöja att Kulturdepartementets stabschef, tillika kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth högra hand, Henrik Toremark, har lämnat sin tjänst med omedelbar verkan för att bli chef för public affairs på MTG. – Det ska inte finnas en misstanke om intressekonflikt och därför har jag lämnat alla mina uppdrag, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

MTGKulturdepartementet

Innan Henrik Toremark började som stabschef hos kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth på Kulturdepartementet jobbade han som   kommunikationskonsult på Hallvarsson & Halvarsson i Stockholm. Han   har även varit politiskt sakkunnig i Finansdepartementet under   borgerliga regeringen 1991-1994.

Han har utöver det varit engagerad i Europa- och EU-frågor och var under  åren  1995-1998 rådgivare för European People's Party i Bryssel. Under   perioden 2000-2003 var han chef för Näringslivets Eurofakta.

Nu kan Resumé avslöja att han blir chef för public affairs på MTG.

– Jag kommer att börja på MTG och bli chef för public affairs där. Jag har  jobbat drygt fem år på Kulturdepartementet och efter ett antal år i  politiken känns det kul att börja jobba i ett privat företag igen. MTG är  dessutom ett intressant företag och jag kommer att arbeta med frågor som  ligger mig nära, säger Henrik Toremark till Resumé.

Vad han konkret ska arbeta med på MTG är han däremot förtegen om.

– Det är ett ganska brett område, men mer än så vill jag inte kommentera förrän jag har börjat på det nya jobbet.

Enligt källor till Resumé ska det handla om regelrätt lobbying?
– Det handlar naturligtvis om samhällskontakter och att jag kommer att ha  nytta av de kontakter som jag har fått i den politiska sfären, men jag  tänker inte kommentera mer än så. Jag kan bekräfta att jag börjar ett  nytt jobb och att det är spännande.

Enligt Henrik Toremark gjorde han sin sista dag på Kulturdepartementet  så sent som i förra veckan trots att han inte börjar på MTG förrän efter  årsskiftet.

Jag antar att du fick gå direkt då det kan uppstå en intressekonflikt om du får reda på saker du kan använda i ditt nya jobb?
– Det är helt odramatiskt. Det ska inte finnas en misstanke om intressekonflikt och därför har jag lämnat alla mina uppdrag.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

MTGKulturdepartementet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.