Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Kungen har utsett honom"

Publicerad: 26 november 2010, 10:16

Bertil Ternert – så heter hovets nye informationschef efter Nina Eldh. Han är bäst lämpad för jobbet, tycker kungen. – Kungen har utsett honom och det är ett utmärkt val, säger Expressens hovreporter Johan T Lindwall.

Ämnen i artikeln:

Nina EldhHovetDen motvillige monarkenBertil Ternert

MH

Magnus Helander


Bertil Ternert. Foto: BERTIL ERICSON/SCANPIX.

Johan T Lindwall. Foto: SUVAD MRKONJIC/EXPRESSEN.

Bertil Ternert, 61, informationschef på SAS och med en gedigen bakgrund inom Försvarsmakten, tar över som hovets informationschef efter Nina Eldh, vid årsskiftet.

Ternert har tidigare varit ÖB:s och Försvarsmaktens presschef – han har varit yrkesofficer och är i dag överstelöjtnant i reserven.

Enligt Johan T Lindwall, hovreporter på Expressen, är Bertil Ternert rätt man för jobbet.

– Ett utmärkt val. Jag känner honom inte men jag hade kontakt med honom som nyhetsreporter när jag skrev om SAS och jag har enbart en positiv bild av honom, han var mycket bra att ha att göra med, säger Johan T Lindwall till Resume.se.

– Nina Eldh har gjort ett fantastiskt bra jobb. Hon är svår att ersätta. Hon har hanterat uppmärksamheten föredömligt vid bröllopet, den brutna förlovningen och i samband med lanseringen av kungaboken.

– Bertil Ternert har alla förutsättningar att också göra ett utmärkt jobb.

Enligt Johan T Lindwall har kung Carl XVI Gustaf varit drivande i rekryteringsprocessen.

– Det är kungen som har utsett Bertil Ternert. Hans digra meritlista inom militären och SAS har gjort att kungen valt honom. Bertil Ternert är ett fullblodsproffs, precis som Nina Eldh.

Hade du tippat honom?

– Bertil fanns med bland mina kandidater, jag hade en lista med Bertil Ternert, Cecilia Julin och Lottie Knutson, säger Johan T Lindwall.

Bertil Ternert vill vänta med att kommentera det som rör tjänsten tills han tillträtt den 1 januari. Till Aftonbladet säger han dock att han är hedrad över uppdraget. På frågan om varför han fått jobbet säger han:

– Jag har varit officer och har varit med om rätt mycket av de här cermoniella delarna med statsbesök och jag vet vad kungafamiljen uträttar där. Jag har erfarenhet av att jobba med kommunikation, även i privat verksamhet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev