Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kurder rasar mot H&M som ber om ursäkt

Publicerad: 7 oktober 2014, 07:26

Sociala medier-storm mot H&M som ber om ursäkt.

H&M får svidande kritik för att kapitalisera på de kurdiska soldater som kämpar mot IS. Nu ber klädjätten om ursäkt för outfiten som påminner om uniformen som bärs av kvinnliga soldater i YPG, som sida vid sida med Pershmerga slåss mot den fruktade terrorsekten.


Ämnen i artikeln:

H&M

”I tider som dessa väljer H&M att kapitalisera på de tappra kurdiska soldaterna i Kurdistan”.

”Skamligt, H&M borde skämmas”.

Det stormar i sociala medier mot H&M för företagets khaki-outfit som är förvillande lik den uniform som bärs av kvinnliga soldater i kurdiska folkets försvarsenheter, YPG. Det skriver Daily Mail.

– Vi lyssnar ständigt till vad våra kunder önskar och de senaste säsongerna har vi haft en stor efterfrågan på just byxdressen. Under hösten erbjuder vi därför byxdressen i flera olika färger och utföranden. Just den här byxdressen i skirt material är en del av en större kollektion som består av flera plagg i khakigrönt, vilket också är en av höstens stora modefärger. Vi är ledsna om plagget har upprört någon, det var naturligtvis inte vår avsikt, säger Ida Ståhlnacke, presschef på H&M Group.   

Kritikerna menar att H&M i stället för att försöka berika sig på konflikten borde stödja motståndet mot IS.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

H&M

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.