tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kyss-protest mot Ryssland via twitter

Publicerad: 2 augusti 2013, 11:55

Besökare och deltagare i årets Pride-festival kan i morgon lördag protestera mot förtrycket av hbtq-personer i Ryssland genom en kärleksmanifestation från marknadsföringskonsulten Wenderfalck

Ämnen i artikeln:

Wenderfalck

KB

Krister Berntsson


Foton av kyssande människor framför en fotovägg föreställande Vasilijkatedralen i Moskva kommer att skickas via Twitter till representanter av den ryska regeringen.

Den senaste veckan har homosexuellas situation i Ryssland upprört människor över hela världen som nu visar sitt stöd för hbtq-personer i Ryssland. En som reagerat starkt i Sverige är sångaren och debattören Rickard Söderberg. Han publicerade i veckan en bild på Facebook föreställande en kyss framför Vasilijkatedralen i Moskva. Efter påtryckningar att ta bort bilden spreds den istället vidare.

– Förföljelsen och situationen i Ryssland är inhuman och totalt oacceptabel. Vi såg vad Rickard gjorde och ville skapa en kommentar i samma anda genom att ge människor ett tillfälle att protestera med hjälp av kärlek säger Petter Rudwall, kreatör på Wenderfalck.

Alla Instagram-bilder som människor tar framför väggen och delar med taggen #kissforrussia kommer att skickas som en tweet från @kissforrussia till den ryska regeringen. Nu uppmanas alla som vill kyssas framför Vasilijkatedralen i Moskva att komma till Medborgarplatsen i Stockholm och dela bilderna på Instagram och Facebook.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev