Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Läkare i Världen tar generalsekreterare från Westander

Publicerad: 27 juni 2013, 13:35

Johannes Mosskin från PR-byrån Westander är ny generalsekreterare för Läkare i Världen Sverige.


Ämnen i artikeln:

Westander

Johannes Mosskin har flera års erfarenhet av arbete för mänskliga rättigheter och kommer senast från pr-byrån Westander där han bland annat arbetat med opinionsbildning.

– Jag  är väldigt glad och stolt över förtroendet att tillsammans med våra engagerade volontärer få bidra till Läkare i Världens viktiga arbete för alla människors rätt till hälsa, säger han. På måndag den första juli träder en ny lag i kraft som utvidgar papperslösas rätt till vård och Läkare i Världen har en viktig roll när det gäller att följa upp så att papperslösas rättigheter inte åsidosätts.

Johannes Mosskin har flera års erfarenhet av arbete för mänskliga rättigheter och är grundare till den ideella organisationen Settler Watch som bedriver politiskt påverkansarbete till stöd för internationell rätt. Han har arbetat som observatör i Mellanöstern och även drivit ideella projekt i regionen. De senaste två åren har han arbetat med opinionsbildning och politiskt påverkansarbete som pr-konsult på Westander.

– Johannes har stort engagemang och brinner för mänskliga rättigheter. Hans drivkraft och kunskaper om opinionsbildning blir en injektion för Läkare i Världen i vårt arbete för alla människors rätt till hälsa, säger Iselin Gasser, ordförande för Läkare i Världen.

Läkare i Världen Sverige arbetar för alla människors lika rätt till hälso- och sjukvård och samlar bland annat in pengar till en klinik som ger vård till papperslösa sedan 1995. Organisationen ingår i det internationella nätverket Médecins du Monde som bedriver verksamhet i 76 länder.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Westander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.