onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Lämnade M efter skandalen – Nu blir han pr-konsult

Publicerad: 17 januari 2018, 13:25

Edvin Alam.

Foto: Privat

Edvin Alam skrattade när kollegan Delmon Haffo kallade en kvinnlig minister för "hora". Nu börjar han om som konsult på New Republic.

Ämnen i artikeln:

New RepublicModeraternaPer Nilsson

MF

Mårten Färlin


"Annika Strandhäll, det var inte okej att skämta om mäns rösträtt. Dra åt helvete, din hora!"
Det var i en direktsändning på Youtube som den tidigare moderatpolitikern Delmon Haffo kallade Socialdemokraternas socialförsäkringsminister Annika Strandhäll för "hora". Händelsen fick stor uppmärksamhet i slutet av 2016 och han lämnade därefter alla sina politiska uppdrag. Det gjorde även kommunikationschefen Per Nilsson.

I bakgrunden i klippet hörs en annan person skratta gällt. Det var moderaten Edvin Alam, förste vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Sollentuna. Även han avgick från sina politiska uppdrag strax efter händelsen, vilket han motiverade på följande sätt på Facebook:

"Jag deltog inte i inspelningen, men den skedde i direkt anslutning till min arbetsplats. När jag hörde uttalandena blev jag chockad och tyvärr resulterade det i att jag skrattade. Jag har hört hur detta låter på inspelningen och drog själv slutsatsen att jag inte kunde jobba kvar. Hur man agerar i pressade situationer är individuellt och säkert kan i alla fall vissa känna igen sig i att skratt kan vara ett sätt. Även om man inte tycker att situationen är rolig. Att arbeta politiskt ställer dock större krav och jag får mogna utifrån detta."

Nu tar den förre moderatpolitikern ett nytt steg i karriären, då han ansluter till New Republics Stockholmskontor, som konsult.

– Det ska bli spännande att jobba med frågor som exempelvis arbetsmarknad, näringsliv och kompetensförsörjning i en ny kontext. Jag har arbetat med frågorna politiskt och det kändes därför naturligt för mig att söka mig till New Republic, säger Edvin Alam i en pressrelease.

New Republic är ett konsultföretag som ger strategisk rådgivning och operativt stöd åt företag och organisationer. Man samarbetar bland annat med Akademiska Hus, Malmö Stad, Naturvårdsverket, Region Halland, Region Skåne, Svenskt Näringsliv och Örebro universitet.

Johannes Hylander, ansvarig för rekrytering och kompetens samt en av New Republics grundare, kommenterar rekryteringen med följande ord.
– Edvins breda bakgrund med särskilda kunskaper inom områdena arbetsmarknad och vård kompletterar och stärker vårt erbjudande.

Tiden som har gått sedan "hora-skandalen" har Edvin Alam arbetat som ansvarig för public affairs och kommuniaktion på den akademiska tankesmedjan Leading Health Care.

Han tillträder på New Republic i februari.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev