Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Lämnar Friends Arena för nytt toppjobb

Publicerad: 22 januari 2014, 11:04

Malin Sparf Rydberg.

Malin Sparf Rydberg, som varit kommunikationschef för Friends Arena sedan första spadtaget i december 2009, går vidare i karriären. Nya jobbet: Kommunikationsdirektör på spelbolaget Betsson. – Känns fantastiskt spännande, Betsson är fullt av energi och driv, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

BetssonFriends Arena

Malin Sparf Rydberg kom till Friends Arena, som inledningsvis hette Swedbank Arena, efter många år på Tele 2. Hon har varit med från starten av arenabygget och har upplevt både toppar och dalar.

– Vi har genomfört 50 evenemang och haft 1,5 miljoner besökare. Det har varit en fantastisk resa från första spadtaget fram till nu, med rekordet för bandyfinalen, Swedish House Mafia-spelningarna och Zlatans fantastiska insatser med landslaget som några av höjdpunkterna, säger hon.

Har det varit jobbigt med kritiken mot arenan? Det har varit allt från dåliga kommunikationer, själva bygget och ljudet.
– När man skapar något nytt blir det alltid ris och ros. Det har ju varit svårt på det sättet att det handlat om saker som vi på kommunikationssidan inte kan påverka, som omgivningen och logistiken. Men det har hänt otroligt mycket och vi har jaft stort fokus på de här frågorna. Det går betydligt snabbare att tömma arenan efter evenemangen nu, exempelvis.

Nu blir Malin Sparf Rydberg kommunikationsdirektör på Betsson och får för första gången jobba inne i Stockholm city. På Tele 2 satt hon i Kista och de senaste fyra åren har hon arbetat i Solna.

– Det nya jobbet känns fantastiskt spämnnande och roligt. Betsson är fullt av driv och energi i en ung bransch. Det är den typen av jobb jag har haft tidigare också. Betsson ligger också långt framme när det gäller spelansvar, kundfokus och teknik.

Malin Sparf Rydberg tillträder 1 april. Det är inte klart med hennes ersättare, men det finns planer på hur kommunikationsavdelningen ska se ut.

Vad gäller Friends Arenas byråsamarbeten fortsätter de som vanligt. Huvudbyrå är Mindmakers.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

BetssonFriends Arena

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.