Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Lämnar Wenderfalck på grund av ekonomiskt trubbel

Publicerad: 22 april 2013, 09:17

Fredrik Ekström.

Pr-konsulten Fredrik Ekström lämnar Wenderfalck efter bara fyra månader på jobbet. Anledningen är att han måste ta tag i problem som har uppstått efter nedläggningen av Intro PR. Hans gamla byrå har skulder på drygt 300 000 kronor registrerade hos Kronofogden.


Ämnen i artikeln:

Wenderfalck

Fredrik Ekström grundade och drev pr-byrån Intro PR, med inriktning på mat- och dryckeskunder. Men i vintras valde han att lägga ned byrån för att istället ta anställning på Wenderfalck.

Nu, bara några månader sedan, slutar han. Enligt uppgift till Resumé tvingas han lämna sin anställning, men Fredrik Ekström säger själv att beslutet delas mellan honom själv och ägarna.
– Vi är överens om det. Det finns inte på något sätt någon schism bakom. Jag behöver tid att fokusera på egna saker och göra lite avslut innan jag går vidare. Det var för tidigt för mig att hoppa in och ta en anställning, säger han.  

Vad han syftar på är ekonomiska bekymmer som härrör tiden på hans tidigare byrå Intro PR. Hos Kronofogden har bolaget skulder på drygt 300 000 kronor, varav 257 000 kronor är en nyinkommen skatteskuld.

Fredrik Ekström vill inte gå in på detaljer kring vad det är som han måste ordna upp.  
– Det har varit en del slarv i bokföringshanteringen. Det är en del kontrolluppgifter om inte har kommit in på rätt sätt, och det är saker som släpar efter som måste regleras.  Det ska jag fokusera på att ställa till rätta. Jag måste ta tid till det. Jag kan inte göra det parallellt med att ha en anställning, säger han.

Ligger det några oegentligheter bakom?
– Nej, inte vad jag ser. Jag ska se till att allt står rätt till.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Wenderfalck

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.