lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Land Rover: Jättebra för oss

Publicerad: 29 december 2011, 10:48

Land Rover får mycket exponering i SVT:s ”Stjärnorna på slottet”

Foto: SVT.

Deltagarna i SVT:s tittarsuccé ”Stjärnorna på slottet” kör runt i Land Rover inför miljonpublik. Biltillverkaren jublar över avtalet med public service och exponeringen i rutan. – Det är jättebra för oss, säger Fredrik Wadin, försäljningsdirektör på Land Rover Sverige, till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Stjärnorna på slottetSVT

2008 var SVT i blåsväder då kritiker ansåg att Mercedes fick gratisreklam i ”Stjärnorna på slottet”. I år får märket Land Rover flitigt med utrymme i programmet, när deltagarna skjutsas runt mellan olika aktiviteter.

Normalt brukar loggor täckas över i SVT men producenten Tina Graffman ser inga problem med bilmärkets exponering.

– Vi måste ju åka till saker, jag ser inga konstigheter alls med att valet föll på Land Rover. Eller vad tycker du själv? Förr har vi ju haft både Volvo och Mercedes.

Hon menar att valet grundar sig på en koppling mellan varumärket och slottsmiljöer.

– Det är ett snyggt slottsmärke som är värdigt stjärnorna. Land Rover är väldigt förknippat med den sortens miljöer, slottsherren ska enligt uppgifter själv köra det märket.

Enligt Graffman uppfyller avtalet alla krav och att åtgärder alltid tas för att undvika att varumärken lyfts fram på ett inkorrekt sätt.

– Land Rover har inget att säga till om vad gäller exponeringen. Det hela har genomgått en korrekt genomförd upphandling som alla andra.  I det här fallet har samarbetet skett med en gammal kontakt till mig, säger Tina Graffman som inte vill gå in på avtalet i detalj.

Fredrik Wadin, försäljningsdirektör på Land Rover Sverige, är givetvis positiv till att stjärnorna körs runt i företagets bilar.

–Vi är ju beroende av att synas, varje bil i offentligt sammanhang är jättebra, Land Rover är ju ett relativt litet varumärke på marknaden. Men om vi säljer fler bilar återstår väl att se.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev