Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Lärarförbundet pr-kuppar Nobelfesten

Publicerad: 10 december 2012, 11:44

Jättebalongen med Lärarförbundets budskap kommer att sväva över Stockholms stadshus.

Ingen kan ha undgått att Nobelfesten äger rum i Stadshuset i kväll. För de som befinner sig i Stockholm kommer det att bli svårt att missa Lärarförbundets jätteballong som svävar över Stadshuset med texten "Allt börjar med en bra lärare". – Kunskapens dag är också lärarnas dag, säger förbundets kommunikationschef Kristina Stutterheim.


Ämnen i artikeln:

LärarförbundetNobelpriset

Den 10 december innebär Nobeldag och stor galakväll i Stockholms stadshus. Sveriges utbildningsminister, folkpartisten Jan Björklund, har vid flera tillfällen påtalat att Sverige ska få fram flera Nobelpristagare i framtiden.

I dag tar Lärarförbundet handfast tag i saken. Över Stadshuset kommer festdeltagarna och Stockholmarna skymta en jätteballong som bär budskapet "Allt börjar med en bra lärare".

Aktionen är en del av en större kampanj från Lärarförbundet och ett sätt att kasta ljus över läraryrkets status.

Lärarförbundet genomförde samma aktion 2009, då i samarbete med Acne. I dag har man annonser i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet samtidigt som kommunikationsbyrån Crowd har ordnat med ballongen som hänger 20 meter upp i luften.

– Vi vill sätta ljus på att kunskapens dag också är lärarnas dag. De flesta pristagarna vittnar om lärarnas betydelse. Det är därför vi har ballongen över huset, säger Kristina Stutterheim kommunikationschef på Lärarförbundet till Resumé.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

LärarförbundetNobelpriset

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News