Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Läs E-types unika pressmeddelande

Publicerad: 20 oktober 2011, 13:07

E-type öppnar vikingarestaurangen Aifur i Gamla Stan. Hans pressmeddelande är nyskapande och kan eventuellt vara en inspirationskälla för pr-konsulter som står och stampar i det djupa klyschträsket.


Pressbilden till pressmeddelandet.

Artisten och vikingafantasten Martin ”E-type” Erikson har skrivit pressmeddelandet själv utan hjälp av pr-konsulter.

Och det har funkat – mängder av medier har svalt betet.

Här kan du läsa E-types okonventionella pressrelease:

Äntligen dags!

Efter otaliga nedslag och nekanden från  myndigheter om uppförande av Vikingaby i Stockholm, har jag nu kommit en  liten bit i min strävan att få uppvisa Sveriges fornnordiska kulturarv  för allmänhet och turism.

Det bidde ingen hamnstad denna gång  heller, men det bidde en fullblodad Vikingarestaurang i en unik och  vacker källarlokal på Västerlånggatan 68 i Gamla Stan. I hjärtat av  Stockholm.

Och eftersom maten är halva njutningen i livet är jag alltså halvvägs till målet ;-)

Den 4e november slår jag och ett  fantastiskt personalgäng bokstavligen talat upp dörrarna till Sveriges  och kanske världens första restaurang med total inriktning på det  gastronomiska och kulturella arvet från åren 700-1100. Aifur Restaurang!

Aifur? Ja, det betyder "Den alltid  våldsamma" och syftar inte på min ringa och fredliga person utan på  en legendarisk brusande fors i floden Dnjepr, på vilken många vikingar  seglade i våra täta kontakter med öst. Den är omtalad av både Kejsar  Konstantin Vll och på gotländska bildstenar, men Slavernas namn passar  kanske en restaurang bättre; "Den Omättlige".

Även ett av mina Vikingaskepp döptes till Aifur när hon byggdes för 25 år sedan.

Stora delar av personalen är kidnappade  från Birka Vikingastaden som nu ligger i Vinterdvala, i väntan  på sommaren, och kan därför både servera god mat och dryck och dessutom  berätta om vad det är vi äter och vad annat man kan tänkas undra över  våra gamla förfäder.

Under det ödmjuka mottot "Så mycket  godare", har vi nu satt segel mot en kulinarisk vår med smaker som inte  sett solens ljus på 1000 år.

Och Nej, jag ger Aldrig upp tanken på att  Du skall kunna segla Ditt vikingaskepp ända in i vikingabyn, men  detta är ett fantastiskt steg i rätt vädersträck.

Välkommen den som törs!

Martin "E-type" Erikson

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.